Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Почти всички пътници на полет от Русия до Китай се оказаха с еднакви тестове

Руската авиокомпания Pegas Fly се видя принудена да отмени полет от Москва до китайския град Женгджоу, след като повече от 190 от общо 200-та пътника се оказаха с напълно идентични серологични тестове.

Както е известно, за влизане на територията на Китай, китайската авиационна администрация изисква подробни кръвни изследвания, включващи редица показатели свързани с Ковид-19, но и не само свързани с вируса.

При прегледа на данните се оказало, че над 190 от тези тестове съдържали напълно идентична информация за всички параметри от кръвните изследвания, което съвсем естествено усъмнило китайците и те отказали да допуснат пътниците до китайска територия.

Засега нито авиокомпанията, нито лабораторията, „направила“ тестовете, са дали някакво обяснение за инцидента, а полет EO429 от Москва до Женгджоу е бил отменен.

Китайската авиационна администрация и друг път е отказвала достъп до територията си на заразени с Коронавирус пътници на същата руска авиокомпания, но за пръв път се отменя цял полет.

В тази връзка дори посолството на Китай в Русия е издало изрично предупреждение, че все по-често пътници си служат с фалшифицирани тестове за Коронавирус за да влязат в Китай.

Снимка: Wikimedia