Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

История, възможности за реклама и контакти

 

История

Този сайт започна съществуването си в началото на 2001 година, когато беше изградена първата му версия под името paragliding-bulgaria.com. По това време това беше един от първите сайтове за авиационни спортове и свободно летене в България, и със сигурност първият и единствен тогава портален сайт за парапланеризъм у нас.

От това време датира и сътрудничеството на сайта с авторитетни издания като Cross Country Magazine, световно признати експерти в свободното летене като Брус Голдсмит, а по-късно и партньорството с Вацлав Хорник – собственик и автор на известния сайт WindGuru.cz, чието превеждане на български език в по-голямата му част е скромно дело на автора и собственика на Letene.com.

В средата на 2009 Порталът промени името си и продължи развитието си като Letene.com. С тази промяна, от портал за парапланеризъм, сайтът разшири обхвата си на „Портал за свободно летене“, включващ в себе си и теми от областта на безмоторната и лекомоторна авиация.

На 1 ноември 2012 Порталът регистрира едномилионния си посетител, което стана повод и да стартираме пълния редизайн и изграждане на изцяло обновената версия на сайта, която виждате в момента.

От началото на 2013 Letene.com вече е изцяло посветен на новини от безкрайно атрактивния свят на пътническата, спортната и военната авиация.

Реклами

Letene.com е на неизменно челни места в Google при търсения по множество ключови думи и изрази, свързани с авиацията.

Аудиторията на сайта се състои изключително от действащи любители пилоти, авиационни фенове и хора, влюбени в летенето и авиацията.

Letene.com има добре развита фен-страница във Фейсбук, на която се публикуват тизъри (кратки извадки) от всички новини, излизащи в сайта.

Контакти

За контакти или каквито и да било въпроси относно Letene.com, моля ползвайте имейл [email protected].