Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пилоти кацнаха рекордно бързо за да спасят дете

Самолет на испанската авиокомпания Иберия в полет от Буенос Айрес до Барселона извърши аварийно кацане тази сутрин на летище Гандо на остров Гран Канария, след като на борда е установено, че дете е в животозастрашаващо състояние.

Пилотите успяват да кацнат само 20 минути, след момента в който е било установено тежкото здравословно състояние на детето.

Инцидентът е станал тази сутрин в 2:09 ч. на борда на Airbus 330 с регистрация EC-NNH, който по това време летял на височина 38 000 фута (11 500 метра) в близост до Канарските острови.

Линейка е чакала още на стълбичката на самолета и незабавно е транспортирала детето заедно със семейството му до най-близката болница, където то веднага е хоспитализирано и вече е в стабилно състояние.

Самолетът заедно с пътниците престоял на земята около час и е излетял по маршрута си в около 3:30 сутринта, кацайки в крайната си дестинация в 7:30.

От авиокомпанията са поздравили екипажа за бързата реакция, която на практика подобрява рекорда за скорост между установяването на проблема в полет и приемането на пациента в болница.