Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Италиански изтребители прихванаха самолет на TUI


Вчера, след като по неясни засега причини самолет Boeing 737 на немската авиокомпания „TUI Fly“ изгуби радио контакт с диспечерските служби, два изтребителя Eurofighter на италианските ВВС се наложи да бъдат вдигнати по тревога за да извършат визуален контакт и идентификация на машината.

Изтребителите са излетели от авиобазата Джойа дел Коле в югозападна Италия, по процедура за бърза реакция (Quick Reaction Alert) в рамките на задълженията на италианските ВВС по еър полисинг над територията на Монтенегро (Черна Гора), в рамките на НАТО.

Прихванатият Боинг е летял от Франкфурт (Германия) до Хургада (Египет). След визуалната идентификация на ешелон FL350 (височина 10700 метра), изтребителите са ескортирали Боинга до възстановяване на радиовръзката с машината, след което са се прибрали в базата.

Както е известно, Италия предоставя в рамките на НАТО услуга по еър полисинг над територията на Словения от 2004, и над Албания от 2009, заедно с гръцките ВВС (Hellenic Air Force). Еър полисингът над територията на Черна Гора стартира от юни 2018, когато страната стана член на НАТО.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Японски F-35 катастрофира при учебна мисия. Пилотът още не е открит.

„Счупи“ ли се вече 737?

Фирма предлага „седалки за правостоящи“ в самолет

Затвори