Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Бреговата охрана на САЩ спря от полети своите C-27J Spartan

Бреговата охрана на САЩ приземи своя флот от самолети за наблюдение C-27J Spartan, след бюлетин от производителя Leonardo, нареждащ на операторите да проверят машините за пукнатини.

Самолетите за наблюдение със среден обсег се използват за реагиране при бедствия, аварии и мисии за търсене и спасяване.

„В отговор на проблем, докладван от оператор на C-27J, като превантивна мярка, Leonardo поиска от всички потребители на C-27J да извършат еднократна проверка“, каза компанията.

Бюлетинът, издаден от Leonardo, призовава за инспекции, търсещи пукнатини в областта, където вертикалния и хоризонталните стабилизатори се закрепват към фюзелажа на машината.

Бюлетинът накара службата да спре своя флот от 14 C-27J за инспекции. Установено е, че всички самолети на службата имат пукнатини „в различна степен“, каза говорител на бреговата охрана.

„За да смекчи всякакви въздействия върху операциите на въздухоплавателните средства, Леонардо вече е идентифицирал решение за ремонт в случай, че действително бъде открит проблем“, казаха от Леонардо. „Такъв ремонт може да бъде извършен на място на клиента от Операторите и не изисква значителни усилия.“

Към момента на публикацията не ни е известно дали проблемът засяга и самолетите Spartan на българските ВВС.

Източник: flyingmag.com
Снимка: Бреговата охрана на САЩ