Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Популярна авиационна Youtube инфлуенсърка загина в авиокатастрофа

Популярна авиационна YouTuber-ка и баща й загинаха, когато самолетът им се разби в Тенеси миналия четвъртък – само месец след като тя публикува видеоклип, в който засне кадри с „повреда на самолета“ на 4000 фута и аварийно кацане.

45-годишната Джени Блалок и 78-годишния ѝ баща Джеймс (на снимката горе), са катастрофирали в около 11 часа сутринта на 7 декември, близо до отдалечен път до южната граница на Алабама.

Телата им са открити извън самолета, който се е разбил в зона, труднодостъпна за спасителите.

„Беше просто опустошително и за съжаление нямаше оцелели, разказва Бил Майерс, директор на службата за управление на извънредни ситуации на окръг Джайлс.

Двойката баща и дъщеря са летели от Ноксвил, когато самолетът рязко загубил височина на около 10 мили от близкото градско летище, според данните на FlightAware.

Блалок, която също е строител и дизайнер на луксозни домове, често заснема авиационни клипове с баща си, откакто стартира популярния си Youtube канал през 2021, който вече има над 15 000 последователи.

Причината за катастрофата засега не е известна, но се предполага че в самолета е имало камери, които биха могли хвърлят светлина върху подробности от фаталния полет. За съжаление, от самолета не е останало много и е възможно камерите да не могат да бъдат използвани.

Тук можете да видите семейство Блалок – баща и дъщеря, в едно от последните видеа, публикувани в нейния Youtube канал.

https://www.youtube.com/watch?v=f4PWW5vvvmE