Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Актьорът Харисън Форд направи принудително кацане след отказ на двигателВчера 72 годишният актьор Харисън Форд катастрофира с възстановен "винтидж" самолет Ryan ST3KR PT-22. Актьорът е ранен и откаран в болница, без опасност за живота.

Минута след излитането си в 14:30 ч. местно време от летището в Санта Моника, Калифорния, Харисън Форд хладнокръвно съобщава по радиото за отказ на двигателя.

Диспечерите от кулата му предложили да се върне на пистата, от която току-що е излетял, но пилотът все така спокойно им съобщил, че вероятно височината му няма да е достатъчна за да се върне до летището.

Както и предполагал, Харисън Форд не успява да долети обратно до пистата и се насочва за аварийно кацане на местното голф игрище – единствено възможното място за кацане в иначе гъсто населената Санта Моника.

За съжаление, голф игрището било обградено от високи дървета и малко преди да успее безпроблемно да се приземи, самолетът на Харисън Форд закача короната на дърво и тежко се удря в земята. Късметът на известният изпълнител на Индиана Джоунз обаче отново се намесил – оказало се, че на голф игрището в същия момент имало двама лекари, които веднага се притекли и оказали първа помощ на ранения пилот и актьор.

Харисън Форд е приет в болница, но със сравнително леки и незастрашаваши живота травми.

Самолетът, с който катастрофира изпълнителя на Индиана Джоунз, е възстановен Ryan ST3KR PT-22, широко използван за учебно тренировъчна дейност двуместен самолет от времето на Втората световна война.

Нека припомним, че Харисън Форд е дългогодишен и опитен пилот, който от дълго време дори ходи на снимки с личната си Cessna Citation, а през последните години премине и курс за пилотиране на хеликоптери.

По информация от time.com
Снимка: twitter

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!Повече в Новини
Beechcraft 1900C се разби във Флорида
Пилот използва iPad за да приземи самолета си след пълен отказ на електрическото оборудване
Бяха публикувани първите данни от черните кутии на катастрофиралия ATR 72-600 от полет TransAsia GE235
Затвори