Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Двумоторна Cessna се разби в жилищен квартал до Лос Анджелиз

Пет човека загинаха, а други двама бяха ранени, след като вчера двумоторна Cessna 414A се разби в градчето Йорба Линда – предградие на Лос Анджелиз. Инцидентът е станал малко след излитането на самолета от близкото спортно летище.

На борда е бил единствено пилотът, който е загинал на място, но във възникналия от катастрофата пожар са загинали и четири от обитателите на къщата, в която се е разбил самолетът. Други двама са били ранени и приети в болница.

Освен въпросната къща, която е изгоряла до основи, от пожара са били обхванати още поне две жилищни постройки, а останки от катастрофиралата машина са били разпилени през две преки.

Веднага след катастрофата, и още преди пристигането на пожарните коли, съседите започнали да гасят пожара с подръчни средства и градински маркучи, но въпреки това засегнатата къща е изгоряла до основи. За съжаление, в нея са се били събрали приятели да гледат мач от суперкупата, което е и причината жертвите и ранените да са толкова много.

Засега причината за фаталния инцидент не е известна и в ход е разследване. Фактът, че едното крило на самолета е открито на десетки метри от фюзелажа говори, че вероятно машината се е разпадната още в полет.