Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

SpaceX направиха поредното си успешно изстрелване


На 25 юли 2018, SpaceX за пореден път успешно изстреляха ракетата носител Falcon 9 от базата на ВВС Vandenberg в Калифорния.

Този път Falcon 9 носеше на борда си десет комуникационни спътника Iridium от последно поколение, които успешно бяха изведени на планираните си орбити.

Това е седмото изстрелване на ракетата носител на Илън Мъск и с новите „попълнения“, броят изведени от SpaceX спътници достигна 75.

Интересното е, че този път SpaceX не само успешно приземиха ракетните ускорители на първата степен, но направиха опит дори обратно да си приберат струващият няколко милиона обтекател на полезния товар, който досега се използваше еднократно.

За съжаление, този първи опит не премина успешно, защото високоскоростният кораб „Mr. Steven“, който трябваше да улови с мрежа падащия с парашут обтекател, не успя навреме да се придвижи до мястото на приземяване.

Независимо от това, полетът се счита за пореден триумфален успех на компанията на Мъск, и малко са хората, които се съмняват че при следващия опит прибирането и на обтекателя ще бъде успешно.

Тук можете да проследите целият полет:

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
САЩ планират да извадят Турция от програмата за F-35

Шестте машини, които привлякоха вниманието във Фарнбъроу 2018

Самолет на Райънер кацна аварийно, след разхерметизация

Затвори