Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Qatar Airways става спонсор на Формула 1

В края на миналия месец се появиха слухове, че Qatar Airways ще поеме ролята на авиокомпания-спонсор на Формула 1. Сега тези слухове са потвърдени и за първи път от 2013 г. марката на Emirates няма да бъде представена в падоковете, около пистите, и в маркетинга на Формула 1.

Според днешното изявление на Формула 1, ,“това партньорство се основава на силата на мрежата на Qatar Airways и взаимната страст към технологиите и иновациите“, както обяснява Стефано Доменикали, президент и главен изпълнителен директор на Формула 1.

Как ще работи това партньорство?

Qatar Airways ще бъде главният спонсор на три Гран при на Формула 1 тази година: Гран При на Емилия Романя на Qatar Airways (19-21 май) в Имола, Италия; Гран При на Унгария на Qatar Airways (21-23 юли); и Голямата награда на Qatar Airways в Катар (6-8 октомври). Това представлява пакет от 23 състезания в 21 страни на пет континента.

Освен това Discover Qatar, компанията за управление на дестинации на Qatar Airways, ще се ползва от правото на първа продажба на билети за Формула 1 Qatar Airways Катар Гран При 2023, което включва билети за трибуни и Paddock Club.

Discover Qatar ще добави хотели и билетни пакети за Формула 1. Всеки пакет ще има и безплатен входен пропуск за международното автомобилно изложение в Женева Катар в Доха от 5 до 14 октомври, с любезното съдействие на Qatar Tourism. Това съвпада с 10-годишното спонсорство на Qatar Airlines на Голямата награда на Катар.

Споделете в ...