Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

FAA обяви нулева толерантност към пътници без маски

Стив Дикинсън, главният администратор на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) обяви, че организацията вече няма да проявява никаква толерантност към пътници, които не се съобразяват с изискването за спазване на дистанция и задължително носене на маски по време на полетите.

Администраторът се обърна към всички инспектори по сигурността и юристи на FAA с апел да предприемат всички възможни законови действия против пътници, които не се съобразяват с изискванията и застрашават сигурността на останалите пасажери и полетите като цяло.

Печално известен стана например случая с пътничка в полет от Бостън до Пуерто Рико която, освен че отказа да носи маска и дори да ползва предпазния си колан, нагруби и удари в лицето стюардеса. На въпросната пътничка се очаква да бъде наложена глоба от най-малко 20 000 долара.

С 12 500 долара пък ще се раздели пътник на авиокомпания JetBlue, който освен че отказал да носи маска, не спрял да пие, да крещи и да обижда кабинния персонал по време на целия полет от Ню Йорк до Доминиканската република.

Най-малко 450 са случаите на подобно поведение, по които в момента се водят съдебни дела. В поне 5 от тях, освен солените глоби, подсъдимите ги грози дори затвор.

Снимка: Christopher Reynolds/Los Angeles Times

Споделете в ...