Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Bombardier се освобождават от активи и съкращават 5000 работни места

Канадската самолетостроителна компания Bombardier съобщи, че планира да съкрати поне 5000 работни места и да продаде бизнеса си за производство на турбовитловите машини от серията Q, като част от програмата си за съкращаване на активи на стойност над 900 млн. долара.

Наред с продажбата на бизнеса си с емблематичната серия Dash-8 Q Series, Bombardier продават и запазената марка „de Havilland“, която по всеобщо мнение е част от световната авиационна история. Двете споразумения се очаква да влязат в сила през втората половина на 2019 г.

В рамките на същата програма Bombardier ще продаде и подразделението си за обучение а пилоти (Business Aircraft pilot training division).

Да припомним, че по-рано тази година Bombardier продадоха на Airbus и контролния пакет акции на губещия си бизнес с пътническите самолети от модела C-Series, които Airbus веднага след това прекръстиха на A220.

Според главния изпълнителен директор на компанията Алън Белмеър, „С днешните новини започваме следващия кръг от действия, необходими за разгръщане на пълния потенциал на портфолиото на Bombardier.“ Какво означава това предстои да видим …

Споделете в ...