Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Boeing и Embraer се договориха за джоинт венчър


Boeing ще имат 51 процента дял в нов джоинт венчър, заедно с бразилския авиационен производител Embraer, съобщиха Ройтерс.

До решението за създаване на обща фирма се стигна след дълги месеци на преговори, в които двете компании търсеха начин да конкурират съдружието между Airbus и Bombardier, свързано с производството на Bombardier CSeries.

Според бразилската преса, от Boeing са се съгласили с изискването на бразилското правителство американската компания да има не повече от 51% от дяловете, както и новата компания да няма връзка с проектите на Embraer, свързани с отбранителната промишленост.

Така, новото партньорство между Boeing и Embraer ще засяга единствено комерсиални проекти, а производствените мощности на Embraer, свързани с военните проекти на фирмата, са изключени от сделката.

Както е известно, плановете на Boeing бяха директно да придобият дялове в Embraer, но тези планове срещнаха яростното неодобрение на бразилското правителство, а бразилският президент Мишел Темер заяви, че “Добре дошли са всякакви партньорства, освен такива, които да дават контрола над Embraer на чужди компании.” 

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Администрацията на Тръмп се договори с Boeing за два нови Air Force 1

Двама души „изпаднаха“ от колесника на излитащ самолет

Li-ion батерия се самозапали в ръчния багаж на пътник

Затвори