Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Още един неидентифициран обект беше свален вчера в щата Уисконсин

Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) съобщи, че на 12 февруари изтребител F-16, излетял от база на военновъздушната национална гвардия в Уисконсин, е изстрелял ракета AIM-9X Sidewinder с която е свалил още един (четвърти поред) неидентифициран обект.

Свалянето на обекта е станало по изрична заповед от президента Байдън.

Това е поредният свален неидентифициран обект за последните няколко дни дни, след като F-22 свалиха подобни обекти в Аляска и Канада, а преди около седмица беше свален и китайският „метеорологичен“ балон.

Мелиса Далтън, помощник-министър на отбраната на САЩ, каза малко след последния инцидент, че след неутрализирането на китайския балон в края на януари Пентагонът е подобрил способностите на своите радарни комплекси, което може да обясни и нарастващия брой подобни инциденти.

Военните още не са окончателно оценили какви точно са тези обекти, така че те са били свалени от „предпазливост и за защита на нашата (на САЩ) сигурност и интереси“ е допълнила Мелиса Далтън.

Истината обаче е, че Пентагонът е засекретил всички дейности по издирването и анализа на свалените пред последната седмица неидентифицирани обекти и е невъзможно да се достигне дори до неофициална информация за техния произход и характер.