Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Намериха отломка, вероятно от изчезналия преди повече от година малайзийски Boeing 777 от полет МН370

Властите на френския остров Реюнион, намиращ се в южната част на Индийския океан, са открили част от самолет, за която се предполага, че е от изчезналия на 8 март 2014 самолет на Malaysia Airlines. 

Частта представлява двуметров фрагмент от елерон, който със сигурност е от самолет Boeing 777, но засега не е доказано, че е точно от изчезналия малайзийски самолет.

Да припомним, че на 8 март 2014, самолет Boeing 777 в полет МН370 от Куала Лумпур до Пекин с 239 души на борда, мистериозно изчезна и след като бяха претърсени над 50 хиляди квадратни километра в южната част на Индийския океан чак до Австралия, следи от самолета така и не бяха открити.

В допълнително комюнике от Франс Прес се съобщава, че местен жител на остров Реюнион е открил и изхвърлен от морето в близост до откритата отломка куфар, за който също се предполага, че е от изчезналия малайзийски самолет, но това тепърва предстои да бъде доказано.

Ако за намерените останки се докаже, че принадлежат на изчезналия малайзийски Боинг, това вероятно ще хвърли доста светлина върху най-мистериозната авиокатастрофа в цялата история на авиацията до днес.