Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Курсист в летателно училище изпотроши от ярост десет самолета

Полицаи на окръг Мартин в САЩ арестуваха ученик от летателното училище, след като се разбра, че е вандализирал 10 самолета в местното летателно училище Treasure Coast.

Сумеб Сингх (Sumebh Singh), 23-годишен курсист от Индия, се вбесил, след като инструкторите не го допуснали до самостоятелен полет.

Служители от авиационната школа се обадили в офиса на шерифа, след като видели Сингх да минава от самолет на самолет и причинява щети на всеки от тях. Сред най-масово повредените елементи бил дроселът на газта, който бил изкривен или счупен.

„Много ми е мъчно за собственика“, каза Майкъл Лейтън, собственик на друго училище за летателно обучение. „Десет самолета извън строя са голям проблем в бизнеса му, защото не само са хиляди долари разход за ремонт на самолетите, но и най-малко три до четири дни загубени приходи, през които самолетите няма да летят.“

Лейтън напомни, че разпоредбите, които станаха по-строги след атентатите от 11 септември, изискват проверки на миналото, визи и регистрации на курсиста, което очевидно в случая не е било направено достатъчно задълбочено.

Снимка: Facebook