Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Дрогирана пътничка опита да отвори вратите на самолет над Тихия океан

Миналия четвъртък пътничка под въздействието на метамфетамин се опита да отвори аварийния изход на самолет, докато той летял над Тихия океан.

Инцидентът станал когато самолетът е бил почти към края на 15-часовия си полет от Ню Йорк. Свидетели казали на полицията, че жената е започнала да показва признаци на безпокойство около 10 часа след началото на полета и се е опитала да отвори вратата няколко пъти, преди най-накрая да бъде задържана от стюардесите. По-късно тя е дала положителна проба за метамфетамин.

26-годишната жена е била арестувана от полицията на международното летище Инчхон, веднага след като самолетът на Korean Air кацнал на летището в южнокорейски град близо до Сеул. Полицията потвърди, че жената е влязла в страната след престой в Ню Йорк от повече от шест месеца и е нямала данни за психично заболяване.

Това е третият случай на пътник, който се опитва да отвори аварийните люкове на корейски полети тази година. Наскоро по подобен начин дрогиран 19-годишен младеж опита да отвори аварийния изход, заради което след това беше осъден на три години затвор.