Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пийването преди полет излезе скъпо на британец

44-годишният британец Дейвид Стивън Йънг „ударил“ шест питиета в бара на летището, докато чакал да се качи в самолета от Анкоридж, Аляска, до родния си Лондон.

Още веднага след като се качил в самолета обаче, мъжът започнал да нагрубява хората от кабинния персонал, а при излитането решил, че трябва да посети тоалетната. На молбата да изчака излитането на седалката си, британецът отговорил с шумен скандал и започнал да буйства.

Решението на командира на полета било светкавично: той съобщил за инцидента на диспечерите и започнал да източва заредените за дългия полет до горе резервоари, за да може отново да кацне в Анкоридж. Така и станало, пияният англичанин бил веднага арестуван, а самолетът излетял отново.

Дотук – нищо изненадващо, но интересното започва след това. Изправен „по бързата процедура“ пред местния съдия, мъжът бил осъден на 16 000 долара глоба за непристойно поведение и съпротива при арест, плюс още 20 000 долара обезщетение на авиокомпанията Westjet, за източеното гориво.

Разбира се, както повеляват законите в САЩ и Аляска, британецът ще остане в местния затвор, докато не изплати и последния цент от наложеното му наказание.