Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Две московски летища бяха затворени заради атака с дронове

Руската агенция ТАСС съобщава, че рано тази сутрин московските летища Внуково и Домодедово са били затворени заради атака с дронове. Съобщава се и за експлозия в град Красногорск, близо до Москва.

Авиационните служби обявиха затварянето на двете московски летища както за входящи, така и за изходящи полети, съобщи също така ТАСС.

Повечето полети до Внуково и Домодедово са пренасочени към летище Шереметиево, а някои са отменени.

Съобщава се за над 30 забавени полета и за 10 отменени общо за трите летища в близост до Москва Внуково, Домодедово и Шереметиево.

Съобщава се, че експлозията в Красногорск е в резултат на дрон, свален в покрайнините на Москва, но от съобщението не става ясно дали експлозията е в резултат от самото сваляне на дрона или дронът все пак е успял да достигне целта си.

В други комюникета се съобщава, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили два бойни дрона западно от Москва рано тази сутрин, което е потвърдил и кметът на Москва Сергей Собянин, като е добавил, че те са били свалени над град Красногорск и село Части. В социалните мрежи обаче се разпространяват видеоклипове, показващи и дим в небето над московския квартал Строгино.

Снимка: Уикимедия