Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Трима души загинаха при катастрофа на бомбардировач Ту-22На 22 януари 2019 трима от намиращите се на борда на руски бомбардировач Ту-22М3 загинаха при кацане на пистата във военновъздушната база Оленогорск, близо до Мурманск.

По твърдение на руското министерство на отбраната, при катастрофата тежкият бомбардировач не е бил въоръжен. Инцидентът, както се вижда и във видеото, е станал при гъста мъгла. Машината се пречупва при грубото опиране в пистата и избухва в пламъци.

На място са загинали двамата пилоти, а другите двама военнослужещи на борда са били откарани в болница, където по-късно един от тях е починал.

Ту-22М3 е модернизирана версия на бомбардировача от студената война Ту-22, разработен през шейсетте години на ХХ век. Това е тежък двумоторен свръхзвуков бомбардировач с променлива стреловидност на крилото.

Модернизираният вариант Ту-22М3 е на въоръжение в руските ВВС от 1977 и Русия разполага с около 80 бомбардировача от този тип. Катастрофиралата машина е била произведена през 1986г.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!Повече в Новини
Луфтханза празнува 50-годишнината от своя първи Boeing 747

Торнадо удари Анталия. Летището е сериозно засегнато.

Луфтханза пенсионира 83-годишната Леля Ю

Затвори