Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Руски туристи бяха блокирани в Анталия поради липса на самолети

Руски летовници в Турция бяха блокирани в Анталия, след като два от трите самолета Boeing 777-200ER на авиокомпания им се оказаха извън строя.

Според сайта Moscow Times, пътниците на руския превозвач Red Wings Airlines са останали блокирани в турския туристически град за цели два дни.

Туристите, включително семейства с малки деца, е трябвало да летят до екатеринбургското летище Колцово (SVX), но полетът неколкократно е отлаган.

Боинг 777 с 410 пътници е трябвало да излети от Анталия в 21:30 ч. местно време, но след осем часа чакане туристите са били изпратени обратно в хотел.

На следващия ден полетът е пренасрочен за излитане сутринта, но това отново не се е случило, оставяйки пътниците изключително разочаровани.

„Два самолета Boeing 777 от трите налични във флота на авиокомпанията бяха едновременно извън експлоатация поради технически причини“, се казва в изявление на Red Wings Airlines.

В изявлението на Red Wings авиокомпанията потвърди, че е наела самолет от друга авиокомпания – Икар Ерлайнз, който ще откара пътници от Екатеринбург до Анталия и след това ще върне блокираните в Анталия пътници.

Споделете в ...