Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Осъдиха Ютюбърът Тревър Джейкъб на шест месеца затвор

Ютюбърът Тревър Джейкъб беше осъден на шест месеца затвор за възпрепятстване на федерално разследване и унищожаване на доказателства – останките от самолета, който той нарочно разби на 24 ноември 2021.

Тогава 30-годишният мъж излетя със самолета си от летище Lompoc City, като възнамеряваше нарочно да разбие летателния си апарат, инсценирайки злополука, за да запише видео в YouTube. Каскадата беше и част от спонсорска сделка, в която Джейкъб рекламираше луксозни портфейли.

Прокурорите по делото твърдят, че Джейкъб е излъгал следователите за местоположението на останките от самолета и вместо това е премахнал доказателствата за самолетната катастрофа с намерението да попречи на Федералната авиационна администрация да разследва случая.

С помощта на приятел Джейкъб преместил катастрофиралия самолет на друго място. Оттам той бил транспортиран до хангар в Ломпок, където Джейкъб нарязва самолета на малки парчета и изхвърля останките в кофите за боклук на летището.

Инфлуенсърът всъщност се е отървал леко, защото първоначално са му били повдигнати и обвинения в застрашаване на национален парк от горски пожар, както и застрашаване живота на трети лица. Впоследствие тези обвинения били оттеглени, след като Джейкъб се признал за виновен и приел сделка с прокуратурата.