Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Катастрофира самолет от тима Red Arrows


Днес малко след излитане се разби изтребител от британския тим за фигурен пилотаж Red Arrows (Червените стрели).

Засега подробности, както и причините за катастрофата не са известни, но по противоречивите показания на очевидци, малко след излитането се е чул гръм, след което самолетът е почнал на губи височина. Някои очевидци твърдяха, че двамата пилоти пилотите са успели да катапултират, а по показанията на други парашути не са били видени.

По-късно се разбра, че е успял да катапултира само пилотът, който е бил откаран в болница. Вторият на борда – борден инженер – не е успял да напусне машината е и загинал.

Инцидентът е станал в около 13:30 ч. местно време при рутинен тренировъчен полет във военновъздушната база Енгълзи (Anglesey airbase), където е базиран целият тим на Red Arrows.

Машината е била двуместният едномоторен Hawk, британско производство, като тези от снимката горе, с каквито лети целият аеробатичен тим. Първите хипотези са за повреда в двигателя, тъй като след като се е чул гръм, машината е започната да губи височина, а пилотът е опитал да се върне на летището. За това говори фактът, че изтребителят се е разбил на територията на самото летище.

Сцената на катастрофата. Снимка: Arwyn Roberts

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватба



Повече в Новини
Два индийски превозвача спряха полети заради проблеми с A-320neo

Златни кюлчета „валяха“ от небето над Русия

Полетя най-малкият от фамилията Boeing 737 MAX

Затвори