Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Капсулата Craw Dragon успешно се скачи с МКС


Точно в 17:16 часа българско време днес, 31 май 2020, след 19-часов полет от Земята и съвсем малко преди предвиденото по план, пилотираната капсула Crew Dragon успешно се скачи с Международната Космическа станция.

След приключване на всички процедури по проверка и херметизация на шлюзовете, астронавтите Бенкен и Хърли ще влязат в МКС и така ще станат част от екипажа на 63-та експедиция в МКС.

Въпреки че Crew Dragon е предвиден да може да остане в орбита цели 210 дни, точното времетраене на престоя му на МКС ще бъде определен както от хода на всички тестове, които трябва да претърпи космическия кораб в орбита, така и от готовността на следващата мисия до МКС.

След като всички предвидени експерименти и тестове в орбита приключат, Боб Бенкен и Дъг Хърли отново ще се върнат в капсулата Crew Dragon, която в автономен режим ще се разкачи от МКС и ще върне астронавтите на Земята.

Можете да следите развитието на събитията в МКС в реално време малко по-долу в тази страница.Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Дизайн, изграждане и поддръжка на уеб сайтове

Повече в Новини
SpaceX и NASA успяха. Crew Dragon вече лети към МКС.

Освен записите от пилотската кабина, в останките на пакистанския Ербъс откриха и чанти с пари

ВВС на САЩ отменят изискването за ръст на пилотите

Затвори