Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

В Русия четирима души са ранени от изпуснати от руски самолет боеприпаси

На 2 януари в село Петропавловка, Воронежка област, Русия, четирима души са били ранени в резултат на „аварийно изхвърляне на боеприпаси“ от руски самолет, съобщи губернаторът на региона Александър Гусев.

„За щастие няма загинали. Четирима души са потърсили медицинска помощ с леки наранявания“, написа Гусев в канала си в Telegram.

Не се съобщават никакви подробности относно типа самолет, нито типа на „изхвърлените“ боеприпаси, но губернаторът добави, че след преглед на жилищата, унищожени поради падащите боеприпаси, местните власти „са решили да възстановят девет (!!!) къщи“.

Освен това Гусев добави, че по различни начини са пострадали и местно училище, читалище и сградата на администрацията на селото, както и пет автомобила и един трактор.

„Ще компенсираме повредените автомобили и ще възстановим разрушените стопански постройки. В тези къщи, където щетите са частични или минимални, ще работят аварийно-възстановителни екипи“, завършва Гусев.

От своя страна, руското министерство на отбраната на 2 януари потвърди, че в около 09:00 ч. местно време, самолет на руските ВКС аварийно е изхвърлил в полет боеприпаси над Петропавловка. В резултат на инцидента няма пострадали, но са нанесени щети на седем постройки. Беше уточнено още, че жители на няколко улици са транспортирани до центрове за временно настаняване.

Снимка: Yevgeny Polovodov / Wikimedia Commons