Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Boeing 767-269ER се запали вчера на летището във Форт Лодърдейл, ФлоридаBoeing 767-269ER на авиокомпания Dynamic Airways в полет 405 до Каракас претърпя вчера сериозни щети, след като левият двигател се запали малко преди самолетът да излети от летището във Форт Лодърдейл, Флорида (FLL – Fort Lauderdale–Hollywood International).

Екипажът и пътниците в самолета в същност изкарали късмет, след като докато още рулирали до пистата за излитане 28R, преминаващ по съседна рульожка самолет се обадил на кулата, че от двигател №1 на Боинга на Dynamic Airways изтича някаква течност, вероятно гориво.

Пилотите на засегнатия самолет чули този разговор и отговорили, че вероятно ще трябва да прекратят излитането. Само секунда след това, пилотът на неидентифициран засега самолет във въздуха сигнализирал по радиото, че левият двигател на Боинга е в пламъци.

Това било достатъчно за екипажа да спрат незабавно машината и да започнат евакуация. Евакуацията протекла успешно и всичките 101 пътници и екипаж на борда са невредими. Самолетът е с тежки, вероятно невъзстановими щети.

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПовече в Новини
Концернът Northrop Grumman подписа договор с ВВС на САЩ за 77 милиарда долара
Самолет на Germanwings изгуби двуметрова част от обшивката на двигателя си, но продължи полета
Руската страна за рисковете, които носи ремонтът на нашите МиГ-29 в Полша
Затвори