Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Boeing 737-800 направи аварийно кацане заради пукнато стъкло на пилотската кабина

Полет на авиокомпания All Nippon Airways с Boeing 737-800 за японския град Тояма се върна на изходното си летище Сапоро, след като пилотите откриха пукнатина в едно от стъклата на пилотската кабина.

Говорителят на All Nippon Airways каза, че полет 1182 е бил на път за летището в Тояма, когато е открита пукнатина в най-външния от четирите слоя на стъклата около пилотската кабина. Говорителят на авиокомпанията добави, че самолетът е кацнал безопасно с 59 пътници и шестима членове на екипажа на борда.

„Пукнатината не е повлияла на управлението на полета или херметизацията,“ завърши говорителят на ANA.

Инцидентът идва, когато Boeing е изправен пред засилен контрол, след като аварийна врата се отдели във въздуха от нов самолет на Alaska Airlines миналата седмица. Федералната авиационна администрация на САЩ реши временно да спре някои самолети Boeing 737 Max 9.

Въпреки че самолетите на All Nippon Airways на Япония не принадлежат към този модел, инцидентът задълбочава въпросите относно безопасността на машините произведени от световния авиационен гигант.

Авиационният регулатор на Съединените щати FAA удължи спирането от полети на самолети Boeing 737 Max 9 за нови проверки за безопасност и заяви, че надзорът на самолетите Boeing ще бъде затегнат в бъдеще.

Снимка: Gerald Waldo Luis / Wikimedia Commons

Споделете в ...