Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Японците от ANA въвеждат специална цветова схема за определена дестинация

На фона на новините за спиране на A-380 от производство, японската авиокомпания ANA (All Nippon Airways) не само че не се усъмни в качествата на супер джъмбото, но и създаде специална цветова схема (livery) за първия си Airbus A-380, свързана с дестинацията, която самолетът ще обслужва – полетите от Токио до Хонолулу (Хаваи).

Красивата рисунка, простираща се по цялото тяло на огромната машина, изобразява типичната за Хавайските острови зелена морска костенурка, като за изрисуването на 3600-те квадратни метра фюзелаж са използвани 16 различни нюанса бои, а само бояджийската работа е отнела 21 дни.

Това обаче е само първият от серията специално боядисани Ербъси за полетите до Хаваи. След тази синя ливрея, наречена „Hawaiian Sky“, се планират още поне две, с основни цветове зелено и оранжево, наречени съответно „Hawaiian Ocean“ и „Hawaiian Sunset“.

Своя първи редовен полет новият A-380 ще изпълни на 24 май, а билетите за полета са в продажба още от 10 януари.

Новата машина е с регистрация JA381A и включва 8 самостоятелни кабини за първа класа, 56 луксозни кресла за бизнес класа, 73 места от класа „Premium Economy“ и 383 места в икономична класа.