Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Човек твърди, че е намерил работещ iPhone, паднал от Боинга в петък

Жител на Орегон твърди, че е намерил iPhone, паднал от 16 000 фута (близо 5000 метра) от полет 1282 на Alaska Airlines. Телефонът не само още работел, но и бил идеално състояние.

Както вече писахме, Boeing 737 MAX 9 направи аварийно кацане в Портланд в петък, след като вратата на авариен изход се отдели от самолета в полет. Тогава, за щастие, инцидентът се размина без жертви, но при декомпресията много от личните вещи на пътниците са полетели извън борда, засмукани от струята въздух.

Потребителят на социалката X (бивша Туитър) Шон Бейтс публикува пост в неделя, в който твърди че е намерил мобилен телефон на пътник от полета.

„Телефонът беше отключен, все още беше в самолетен режим и с половин заряд на батерията, а на екрана се виждаше регистрация на багаж за #AlaskaAirlines ASA1282,“ написа Бейтс публикацията си.

Бейтс сподели снимки на телефона, една от които виждате по-горе.

„Отначало си мислех, че това може просто да е било изхвърлено от кола или някой го е изпуснал при сутрешния си джогинг … затова го отворих и телефонът беше в самолетен режим, а на екрана се виждаше заявка за чекиране на багаж от Аляска 1282,“ допълва Бейтс.

Възможно обяснение на тази иначе невероятна случка е, че Айфонът първоначално е паднал в гъсти храсти, които са омекотили удара със земята.

Източник: Fox News
Снимка: @seansafyre чрез X / Fox News