Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Товарен Boеing 767 се разби малко преди кацане, близо до Хюстън

Вчера по обяд товарен Boeing 767-300ER (регистрация N1217A) изчезна от радарите и по-късно стана ясно, че се е разбил в плитко езеро близо до Хюстън.

Самолетът е бил в полет 3591 от Маями към летище Джордж Буш в Хюстън, щата Тексас. Машината се е разбила в 12:45 местно време в малкото езеро Trinity Bay, отстоящо на около 40 км от летището, на което е трябвало да кацне самолетът. На борда е имало тричленен екипаж и спасителните екипи не са открили оцелели.

Катастрофиралата машина е била собственост на авиокомпанията Atlas Air, работела е по договор за карго транспорт с Amazon и е била брандирана със запазената марка Amazon Prime Air. Тя е била една от общо 30-те товарни Boeing 767, работещи за Amazon.

Боингът е бил произведен преди 26 години и преди да бъде конвертиран за транспорт на карго е превозвал пътници за авиокомпаниите LAN, China Southern и Canadian Airlines.

Засега причините за катастрофата не са изяснени. По време на инцидента е валял силен дъжд, но въпреки това видимостта е била над 15 км. От факта, че при удара машината се е разбила на дребни късове може да се съди, че ударът със земята е станал с голяма скорост и под голям ъгъл. Разследването е в ход.