Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

„Росавиация“ уволни Валери Кудинов

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия „Росавиация“ е уволнила своя служител, който миналата седмица направи изявление, че във връзка със западните санкции Китай е отказал да доставя части за самолети на руските авиокомпании. Това съобщи руският вестник „Комерсант“ вчера, позовавайки се на източници от „Росавиация“.

Във въпросното изявление на Валери Кудинов, който отговаряше за поддържането на сертификатите за летателната годност на самолетите в Русия, дословно се казваше че „Русия води преговори за доставяне на части от трети страни, включително Турция и Индия, след неуспешен опит да ги получи от Китай.“

Новината за уволнението е потвърдена и от агенция Ройтерс, според която Кудинов е загубил работата си „заради публичните си изявления за Китай“.

Според вестник „Комерсант“, това уволнение е в съответствие с руски федерален закон, уреждащ поведението на държавните служители.

От Росавиация са отказали коментар по случая, но в същото време не са и опровергали твърденията на Кудинов, заради които той е уволнен.

Снимка: Росавиация / Facebook