Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пътници на Delta Airlines бяха блокирани във военновъздушна база в Канада

Повече от 200 пътници бяха блокирани в отдалечена военновъздушна база в Канада за над 21 часа, след като полет на Delta, пътуващ от Амстердам до Детройт, Мичиган, получи авария и трябваше да направи аварийно кацане.

Полет 135 на Delta беше отклонен към летище Goose Bay, отдалечено съоръжение в Нюфаундленд, Канада, в неделя, с 270 души на борда. Пътничката Адити Шанкар заявила пред CBS News, че персоналът на самолета е казал, че проблемът е бил свързан с противообледенителните системи на един от двигателите на самолета.

Летището е база на канадските ВВС, разположено до малък град, но има дълга писта, която прави възможно кацането на големия самолет.

Тъй като в базата не е имало възможност за подслоняване на пътниците, те са били блокирани на борда на самолета над 20 часа при падащи температури. Пътничка споделила, че тя и други пътници не са яли „истинска храна“ повече от 15 часа и допълнила, че много пътници не са били подготвени за ниските температури и не са имали дори якета.

След като проблемът бил отстранен се оказало, че разрешеното работно време на пилотите било пресрочено и се наложило пътниците да пренощуват в самолета.

Снимка: Andrei Dimofte / Wikimedia Commons