Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пътник скочи или падна от малък самолет близо до бреговете на Флорида

Все още не е ясно дали пътникът, паднал в четвъртък след обяд от малък турбовитлов Piper PA 46 на десетина километра от бреговете на Маями, съзнателно е решил да се самоубие или по невнимание е паднал от задната врата на самолета.

Пилотът на самолета се свързал с диспечерите от кулата на близкото летище Тамиами и със спокоен глас изрекъл думите "Мейдей, мейдей, мейдей! Вратата на самолета ми е открехната и пътникът е паднал" … След като хората от кулата поискали потвърждение, положението станало ясно – от двамата на борда, в самолета е останал само пилота, който без инциденти приземил машината.

В момента на инцидента самолетът е бил на 2000 фита (около 600 метра) над водната повърхност, което изключва възможността падналият пътник да е оживял.

По късно пътникът е бил идентифициран като 42-годишния Херардо Нейлз от Кий Бискейн, но тялото му все още не е намерено, въпреки усилията на търсещите го кораб и хеликоптер от бреговата охрана.

Води се следствие, което засега не е установило причините за инцидента, но по предварителни данни няма основание да се допусне предумишлено престъпление от страна на пилота.

По информация от ABCnews и The Telegraph