Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Публикуваха предварителния доклад от разследването на инцидента с полет ‪#‎MH17‬

Днес беше публикуван предварителния доклад от разследването на инцидента със самолет от полет ‪#‎MH17 на Малайзийските Авиолинии‬. Окончателният доклад от разследването ще бъде публикуван през юли 2015 година.

Според заключението от този доклад, Боинг 777 от полет ‪#‎MH17 се е разпаднал във въздуха, след като е получил сериозни структурни повреди вследствие на множество удари от високоенергийни обекти, идващи отвън.

Според холандските експерти, пораженията в предната част на самолета показват, че целостта на машината е била нарушена от голям брой шрапнели идващи извън самолета, което вероятно е причинило разпад на самолета още във височина.

В доклада също се заявява, че няма признаци за каквито и да било технически причини за инцидента, както и за пилотска грешка. Записът на полетни данни е показал, че в момента на инцидента самолетът се е движел със скорост от 915 km/h, на височина от 9900 m, като и двата двигателя Rolls-Royce Trent 800 са работели нормално.

Тези заключения потвърждават версията, че самолетът е бил свален от взривила се в непосредствена близост ракета земя-въздух и отхвърлят разпространяваните от проруски медии теории за обстрел на самолета от украински изтребител.

Целият доклад можете да прочетете тук.