Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Петима загинаха при катастрофа на малък самолет в Луизиана

Петима загинаха и шестима бяха тежко ранени при катастрофа вчера на малък двумоторен самолет Piper Cheyenne близо до летището в град Лафайет, щата Луизиана. Сред загиналите са 30-годишната телевизионна спортна репортерка Кери Маккорд и 15-годишен младеж. Всички в самолета са пътували за колежанско дерби по американски футбол в Атланта между отборите на Луизиана и Оклахома.

Инцидентът е станал в 9:20 сутринта местно време, когато малкият самолет с шест човека на борда излетял от летището в Лафайет. Малко след излитането обаче, според очевидци, двигателите на самолета започнали да издават пронизителни звуци, машината загубила височина и започнала да се „люлее“ във въздуха, след което закачила електрически стълб и покрива на местната поща, ударила преминаваща наблизо кола и се разбила, обгърната в пламъци.

При поредицата от удари, за щастие един от пътниците е изхвърчал от самолета и той единствен от всички е оцелял, макар и с тежки животозастрашаващи травми и изгаряния.

Още шест човека на земята, включително шофьорката на ударения автомобил, са били ранени и хоспитализирани с различни наранявания.