Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Пасажер засне с Gopro катастрофата на самолета, с който летеше

Драматично видео беше разпространено в Интернет, в което пасажер на Cessna Grand Caravan заснема със своята камера самолетната катастрофа, в която сам участва.

Събитията се развиват край бреговете на Хаваи, където кратките полети със самолети от типа на Cessna Grand Caravan между островите са много разпространени. 

Пасажерът заснел кадрите, 39-годишния Фердинад Пуентес, не спира камерата си през цялото приводняване на самолета и последвалото излизане на пасажерите във водите на океана.

Впечатляваща е тишината, която цари в самолета, след като, още при набиране на височина, пътниците чуват силен трясък и двигателят заглъхва. Очевидно пилотът не е имал височина за да достигне сушата и се вижда принуден да приводни машината.

Във видеото се вижда как в последните мигове преди досега с водата тишината на борда се нарушава единствено от алармата за предсривни ъгли на атака.

Всички пътници и пилота се спасяват без драскотина, но за съжаление по време на инцидента една от пътничките получава сърдечен пристъп и почива по-късно в болница.

Снимка и видео: Youtube