Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Още два руски самолета кацнаха във Венецуела

След като в началото на февруари два самолета на руски авиокомпании направиха подозрителни полети до Венецуела, за които се говори че са изнесли част от златния резерв на страната, миналата събота два други руски самолета кацнаха в Каракас.

Този път става дума за две от наистина най-големите руски машини – товарния Ан-124 и пътническия Ил-62. Според публикации в социалните мрежи, в туловището на Ан-124 се е намирало около 35 тона военно оборудване, а Ил-62 е превозил над 100 бойци от частната военна компания „Вагнер“, предвождани от генерал Василий Тонкошкуров – началник на Генералния щаб на сухопътните войски на Русия. И двете машини са кацнали на президентския терминал на международното летище „Симон Боливар“ в Каракас.

Венецуелските власти и посолството на Русия в Каракас са отказали да коментират случая, а според близката то руското правителство информационна агенция „Спутник“, двете машини са пренасяли „официални лица и техника във връзка с междуправителствен договор за обмен на военни консултанти.“