Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Намериха тялото на британската студентка, която скочи от самолет

Намериха тялото на 19-годишната студентка в Кембридж Алана Кътланд, която на 25 юли т.г. скочи от самолет Cessna по време на развлекателен полет над остров Мадагаскар.

Да припомним че тогава, десетина минути след излитането, на височина от 1 100 метра, момичето откопчало колана си, отворило вратата на самолета и понечило да скочи.

Пилотът и намиращата се на задната седалка друга британска туристка Рут Джонсън, се опитали да хванат момичето за крака, но тя дълго и упорито опитвала да се отскубне и накрая успяла. Тялото й полетяло към джунглата на Мадагаскар, като според публикациите тогава, малко вероятно беше да бъде намерено, защото в района на падането върлуват хищници.

Днес обаче беше съобщено, че местно племе е открило и предало останките на момичето.

Алана Кътланд

Алана Кътланд

Алана Кътланд е била отлична студентка и е отишла в Мадагаскар във връзка с учебен проект. Засега не е известна причината тя да прибегне до самоубийство.

Разглеждат се варианти от въздействие на дрога, през психологически срив, до неочаквана мозъчна реакция към ваксините, които е трябвало да приеме за посещението си в Мадагаскар.

Засега се знае единствено, че през време на целия полет момичето не продумало и дума, и непрекъснато гледало навън. Разследването продължава.

https://www.youtube.com/watch?v=RADqMGKacS4