Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Легендарният 707 на Траволта ще забави полета си до Австралия

Както вече съобщихме, 64-годишният актьор Джон Траволта, който отдавна е известен като страстен пилот и авиационен колекционер, дари своя емблематичен Boeing 707-138B с името “Jett Clipper Ella” на австралийския авиационен музей HARS (Historical Aircraft Restoration Society), а полетът от САЩ, където е базирана машината, до Австралия, беше планиран за началото на ноември тази година.

По последни данни обаче Боингът вероятно ще трябва да остане още няколко месеца в “родните” си Щати, защото се оказва че над 15 000 километровият полет от САЩ до Австралия ще изисква допълнителни ремонтни и възстановителни работи по 55-годишната машина, за около още 2 милиона долара. Освен допълнителните пари, работите по самолета ще изискват, разбира се, и допълнително време.

В тази връзка Джон Денис, пенсиониран пилот на Qantas и ръководител на проекта по поддръжката и възстановяването на легендарния Boeing 707, заяви че „работите по машината, които в момента се извършват в щата Джорджия, вероятно ще продължат и след края на ноември, но когато и да завършат те, гарантирам че лично Джон Траволта ще бъде част от полета до Австралия. Единственото, за което не мога да гарантирам, е датата на полета.“