Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

„Зазимяват“ кацналия в полето Airbus А320

Самолетът на Уралските авиолинии, който направи аварийно кацане близо до Новосибирск през септември, най-вероятно ще остане в сибирско поле през цялата зима, тъй като той вече е подготвен за зимуване.

Подробности за състоянието на самолета, който направи сензационно кацане край Новосибирск, разказа за сайта URA.RU местен жител, запознат със ситуацията.

„Решиха да консервират самолета за една година. Той вече е подготвен за зимуване: шасито и двигателите са обвити с топлоизолационни материали. Лайнерът продължава да се пази от охрана“, каза събеседникът на агенцията и сподели снимката.

Имаше са различни предположения относно бъдещата съдба на самолета. Според едно от тях лайнерът е щял да бъде вдигнат във въздуха направо от полето след първата слана. Тази опция обаче очевидно вече не е в сила, защото както се вижда от снимката, полето вече е покрито със сняг.

Според второто предположение, машината може да бъде разглобена за резервни части. Както съобщи Сергей Скуратов, главен изпълнителен директор на Ural Airlines, окончателните решения ще бъдат взети в рамките на дни след като приключи разследването на инцидента.

Източник: URA.RU
Снимка: Читател на URA.RU