Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Дриймлайнър продължава да създава проблеми

Новини от света на авиациятаСлед като на 1 юни т.г. японските авиокомпании ANA и JAL, най-големите ползватели на Boeing 787 Dreamliner, възобновиха полетите със злополучната машина, тези дни международният информационен обмен отново се изпълни с новини за несполуки с Дриймлайнър.

Днес беше отменен полет със 787 на ANA (All Nippon Airways) поради установена неизправност в десния двигател още при запуска. Пътниците са били прехвърлени в друга машина.

Вчера полет на 787 до Сингапур на авиокомпанията JAL (Japan AirLines) беше принуден да се върне на летище Ханеда заради проблем в противообледенителната система.

Един ден преди това, в понеделник, друг Дриймлайнер на ANA беше спрян от полет, след като бордните прибори показаха ненормално работещ ляв двигател. Впоследствие се разбра, че странните показания били следствие от неизправности в датчиците за налягане в двигателя.

За съжаление, вече става съвсем очевидно, че 787 Дриймлайнър започва да се превръща в най-големия кошмар за Боинг, след като в края на януари, вследствие на станалите вече пословични проблеми с акумулаторите, за цели четири месеца бяха спрени от полети всички самолети от този модел по света.