Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Десет човека загинала при сблъсък на два хеликоптера в Аржентина

По време на снимки на френско телевизионно риалити шоу в Аржентина, два хеликоптера се сблъскаха във въздуха. Всичките осем пътници в двата хеликоптера и двамата аржентински пилоти са загинали на място.

В хеликоптерите са пътували френски телевизионен екип и френски звезди от различни спортове, които са вземали участие в риалити шоу с имe "Dropped" на френския канал TF-1. Шоуто е от типа "сървайвър", при което известни спортисти се спускат за да "оцеляват" в непроходими джунгли или пустинни местности.

Катастрофата е станала в провинция Ла Риоха, в подножието на Андите, на около 1100 км. северозападно от Буенос Айрес.

Сред загиналите са звезди от френския спорт, като олимпийската шампионка по плуване Камий Мюфа, боксьорът Алексис Вастин и шампионката по яхтинг Флоранс Арно.

Според очевидци, метеорологичните условия по време на сблъсъка са били добри, а двете машини марка Eurocopter AS 350B3 Ecureuil са били шестместни, возещи по четири пътника, тоест претоварване също е малко вероятно да е причина за инцидента.

Засега се предполага, че малко след излитането, при невнимателна маневра двете машини са докоснали носещите си ротори. На снимката се виждат двата хеликоптера в момента на излитането. Тече разследване на причините за катастрофата.

По информация от BBC
Снимка AFP