Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Двама души „изпаднаха“ от колесника на излитащ самолет

Вчера двама мъже с неизяснена към момента самоличност са паднали от кухините на колесника на самолет Boeing 767-300 на авиокомпания LATAM, секунди след излитането му от летище Гуаякил в Еквадор. Предполага се, че това са били „пътници без билет“, опитващи се да се доберат до САЩ, каквато е била дестинацията на полета. И двамата са загинали на място.

По информация от местния вестник El Comercio, мъжете са били на възраст съответно 25 и 30 години. Най вероятно те са се криели в затворените с капаци кухини, в които се прибира колесника. Веднага след излитането обаче тези капаци се отварят за да може да се прибере колесника и точно тогава мъжете са паднали, още на пистата.

Машината се е върнала на летището, но впоследствие отново е излетяла по маршрута си. Летището е било затворено за около час и половина, докато бъдат изяснени обстоятелствата и прибрани двата трупа от пистата.

Летището в Гуаякил всъщност е било междинна спирка на самолета, който е идвал от Перу, и по твърдения на еквадорската полиция, мъжете приличали на перуанци. Подобно твърдение обаче озадачава, защото практически не е възможно мъжете да са преживели полета от Перу до Еквадор в кухините на колесника.