Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Вертолет Ми-8 катастрофира в Якутия

Новини от света на авиациятаВертолет на авиокомпания "Полярные авиалинии" с 28 човека на борда катастрофира на петдесетина километра северозападно от селището Депутатский в Якутия. Засега спасителни екипи не са успели за стигнат до мястото на катастрофата, поради тежките метеорологични условия и силно пресечения терен. 

По предварителни данни, причина за катастрофата са именно тежките метео-условия, като се предполага, че силен порив на вятъра е отклонил машината към скали, а пилотите не са успели да я "удържат".

Информационните агенции разпространяват противоречиви данни за пострадалите, като се говори за между 15 и 21 загинали. На борда е имало и 11 деца. За инцидента е съобщил един от пилотите, който е преживял катастрофата.

В издирвателно-спасителната операция участват над 400 човека, като наред с няколко хеликоптера, за целта е мобилизиран и тежък Ил-76, оборудван с медицински модул. За съжаление, поради тежките метеорологични условия, засега достъп по въздуха до мястото на трагедията е невъзможен и се правят опити достъп по земя.

По информация от gazeta.ru