Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Билетите за чужбина свършиха, след частичната мобилизация на Путин

Всички полети за около месец напред от Русия до ред чуждестранни дестинации бяха разпродадени още в сряда, след като президентът Владимир Путин обяви „частична“ мобилизация на 25-те милиона резервисти в страната.

Според журналиста Амир Царфати, руските авиокомпании са спрели да продават билети на руски мъже на възраст от 18 до 65 години, освен ако не могат да предоставят официално разрешение за пътуване от Министерството на отбраната.

Ръководител на руска туристическа агенция обаче побърза да опровергае новината, заявявайки че засега не са наложени ограничения за пътуване в чужбина и че националният превозвач Aeroflot не е ограничила продажбата на билети.

Според водещия руски уебсайт за планиране на пътувания aviasales.ru обаче, полетите на Аерофлот от Москва до столиците на Грузия, Турция и Армения, за които не изискват визи за руснаци, са били разпродадени за месец напред броени минути след изявлението на Путин.

Днес до обяд московско време директните полети от Москва до Азербайджан, Казахстан, Узбекистан и Киргизстан не се показваха на уебсайта.