Letene.com - Портал за летене и новини от авиациятаУеб сайтове за шампиони

Самолет на Turkish Airlines претърпя инцидент тази сутрин в Катманду. Няма пострадали.Тази сутрин, 4 март 2015, самолет Airbus A330-303 на Турските Авиолинии претърпя инцидент при кацане на летището в Катманду.

Машината е била в полет TK-726 от летище Ататюрк в Истанбул до столицата на Непал Катманду, а на борда са се намирали 224 пътника и 11-членен екипаж.

След първоначално преминаване на втори кръг поради лоша видимост, самолетът направил втори заход и пилотите опитали кацане на писта 02 в 07:43 ч. местно време.

След опирането на колесника обаче машината се е отклонила вляво и е навлязла в грунда до пистата. Предната стойка е поддала и носът се е забил в земята, а самолетът се е завъртял на над 180 градуса.

Пострадали при инцидента няма. Всички пътници са били успешно евакуирани, като само един леко е пострадал при самата евакуация. Машината е с тежки поражения, включително на двигателите.

В момента летище Катманду е затворено и се очаква то да отвори за полети не по-рано от утре, 5 март. Води се разследване на инцидента.

По информация от aviation-safety.net

Не пропускайте да следвате страницата ни във Facebook!


Сайт за Вашата сватбаПредишна публикация:
Beechcraft 1900C се разби във Флорида
Пилот използва iPad за да приземи самолета си след пълен отказ на електрическото оборудване
Бяха публикувани първите данни от черните кутии на катастрофиралия ATR 72-600 от полет TransAsia GE235
Затвори