Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Самолет на Delta извърши принудително кацане заради … диария

Колкото и да ви се струва смешно, надали на пътниците на полет на Delta Air Lines им е било смешно, когато самолетът им се налага да се върне в изходната си точка, след като пътник на борда получава тежък пристъп на диария.

Инцидентът се е случил в петък, 1 септември 2023 г. при полет DL194 на Delta Air Lines от Атланта до Барселона. Полетът е бил изпълняван с шестгодишен Airbus A350-900 с регистрация N570DZ.

Самолетът излита в 20:47 и в продължение на близо час лети на североизток над Джорджия, Северна Каролина и Вирджиния. В този момент обаче пилотите решават да обърнат и да полетят обратно към Атланта, където кацнат в 22:39.

Защо самолетът се е върнал в Атланта? Ами, нека оставим комуникацията на екипажа с диспечерите да говори сама за себе си:

„Искаме пренасочване към ATL (Атланта) — диария на пътник из целия самолет. Това е биологична опасност. Имаме пътник с диария по време на целия полет.“

Веднъж в Атланта, фокусът на наземния персонал очевидно пада върху почистването, свързано с „биологичната опасност“. На всичкото отгоре Delta се наложило да намерят и нов екипаж, тъй като работното време на екипажа, управлявал първоначалния полет, вече било изтекло.

Както бе споменато по-горе, самолетът пристига обратно в Атланта в 22:39 и в крайна сметка излита отново по маршрута си цели пет часа по-късно, едва в 2:57 сутринта. Очевидно „биологичната опасност“, причинена от пътника с диария, е била сериозна.