Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Самолет Ан-26 се пречупи на две при тежко кацане в арктическия регион на Русия

Руски пътнически самолет Ан-26 на авиокомпания Utair се разби близо до пистата на летище Утренни в Ямало-Ненецкия окръг в арктическия регион на Руската федерация.

Както се вижда от снимката горе и както съобщава руската агенция Интерфакс, в резултат на твърдо кацане корпусът на кораба се е пречупил на две.

Според Федералната агенция за въздушен транспорт самолетът е кацнал на километър от пистата на летище Утренни. На борда е имало 36 пътници и петчленен екипаж.

Съобщава се за двама ранени членове на екипажа и един пътник. От авиокомпанията Utair заявиха, че „твърдото кацане е станало при рязко влошени метеорологични условия – мъгла и силен вятър“.

„Всички 36 пътници и 5 членове на екипажа бяха евакуирани в сградата на терминала на летището. Пътник и двама членове на екипажа са получили натъртвания и са получили медицинска помощ“, заявиха от авиокомпанията.

Моделът Ан-26 е модификация на Ан-24 и е разработен от конструкторското бюро Антонов, като за първи път е въведен в експлоатация през 1973 г.

Снимка: Уралска транспортна прокуратура

Споделете в ...