Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Руснак долетя до САЩ без билет, паспорт и виза

Гражданинът на Руската федерация и Израел Сергей Очигава, по неясен засега начин, се e качил без паспорт, билет или виза на полет на Scandinavian Airlines, летящ от Копенхаген (Дания) до Лос Анджелис (САЩ). За този странен случай съобщава вестник Independent.

Мъжът кацнал на международното летище в Лос Анджелис в събота, 4 ноември. На паспортния контрол той заявил, че няма документи за самоличност и бордна карта. Работниците на летището така и не успели да разберат как се е качил на борда без никакви документи.

По-късно започнало разследване, благодарение на което се установява, че Очигава не е в списъка на пътниците, но веднага привлякъл вниманието на стюардесите по време на полета, тъй като на два пъти искал допълнително храна и се опитал да изяде шоколадово блокче на един от членовете на екипажа.

ФБР разследва инцидента. Сергей е обвинен в незаконно укриване на борда на самолет и е в ареста, съобщава Fox News.

Самият мъж твърди, че не си спомня как се е случило всичко.

На свой ред служители на летище Копенхаген предоставили фото и видео материали за разследването на инцидента. След като анализирали записите от камерите за видеонаблюдение, те потвърдили, че Очигава наистина успява да се качи на самолета без документи и билет.

Снимка: Brorsson / Wikimedia Commons

Споделете в ...