Letene.com - Портал за летене и новини от авиацията

Публикуваха предварителния доклад от разследването на инцидента с полет ‪#‎MH17‬

Днес беше публикуван предварителния доклад от разследването на инцидента със самолет от полет ‪#‎MH17 на Малайзийските Авиолинии‬. Окончателният доклад от разследването ще бъде публикуван през юли 2015 година.

Според заключението от този доклад, Боинг 777 от полет ‪#‎MH17 се е разпаднал във въздуха, след като е получил сериозни структурни повреди вследствие на множество удари от високоенергийни обекти, идващи отвън.

Според холандските експерти, пораженията в предната част на самолета показват, че целостта на машината е била нарушена от голям брой шрапнели идващи извън самолета, което вероятно е причинило разпад на самолета още във височина.

В доклада също се заявява, че няма признаци за каквито и да било технически причини за инцидента, както и за пилотска грешка. Записът на полетни данни е показал, че в момента на инцидента самолетът се е движел със скорост от 915 km/h, на височина от 9900 m, като и двата двигателя Rolls-Royce Trent 800 са работели нормално.

Тези заключения потвърждават версията, че самолетът е бил свален от взривила се в непосредствена близост ракета земя-въздух и отхвърлят разпространяваните от проруски медии теории за обстрел на самолета от украински изтребител.

Целият доклад можете да прочетете тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + sixteen =